Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Αποκλειστική συνέντευξη Γιάννη Δουβίκα στο panargeiakos.blogspot.com

Αυτό που σας είχαμε προαναγγείλει έγινε πραγματικότητα. Πήραμε αποκλειστική συνέντευξη από τον προπονητή του Παναργειακού Γιάννη Δουβίκα. Παραμονές του αγώνα με την Κόρινθο και την έναρξη του πρωταθλήματος σας παρέχουμε την δυνατότητα να μάθετε για το τί είναι ικανός να κάνει ο Παναργειακός φέτος, τι να περιμένουμε και άλλα πολλά....


Λιγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας τόσο από τους καινούριους όσο και από τους παλιούς παίχτες της ομάδας;

Οι εντυπώσεις είναι θετικές. Παλιοί και νέοι παίκτες έχουν δέσει μεταξύ τους και έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους. Πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα καλό σύνολο που όλοι παίζουν για όλους. Το όπλο μας θα είναι η ομαδικότητα και η καλή συνεργασία . Όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι η κατηγορία είναι δύσκολη και απαιτεί σοβαρότητα και επαγγελματική νοοτροπία.


Μιας και αναφερθήκαμε στους καινούριους παίχτες της ομάδας, πως σας φάνηκαν οι φετινές μεταγγραφικές κινήσεις; Έχετε μείνει ευχαριστημένος;

Έγιναν μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.Αποκτήθηκαν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα.Βέβαια όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα.Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος.Να ξέρετε όμως ότι έγιναν από πλευράς διοίκησης οι σωστές κινήσεις και πάντα μέσα στα οικονομικά δεδομένα τη ομάδας.


Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τη φετινή ομάδα; Ποιες είναι οι δυνατότητες και ποιοι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα χρονιά; Σας προβληματίζει η συμμετοχή τόσων πολλών ομάδων της Αττικής;


Ο στόχος είναι ένας.Η ομάδα να κάνει καλή πορεία και ό,τι προκύψει. Εμένα με ενδιαφέρει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις. Η κατηγορία είναι δύσκολη ,αλλά πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας. Έχει γίνει καλή δουλειά και αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Η συμμετοχή τόσων πολλών ομάδων της Αττικής έχει και θετικά και αρνητικά σημεία. Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς.


Την περσινή χρονιά όλοι παραδέχτηκαν ότι η μεγάλη επιτυχία της ομάδας οφειλώταν κατά μεγάλο βαθμό στο πολύ καλό κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια. Ποιο είναι φέτος το κλίμα και κατά πόσο πιστεύεται ότι αυτό θα παίξει ρόλο στην πορεία της ομάδας;

Το κλίμα της ομάδας είναι το ίδιο καλό με πέρσι. όλοι είμαστε μια γροθιά και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας και κάνω ό,τι μπορώ για την διατήρηση αυτού του τόσο καλού κλίματος. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και δεν μπορείς να στηριχτείς σε 3-4 παίκτες μόνο. Πρέπει να νιώθουν όλοι οι παίκτες σημαντικοί και απαραίτητοι για την ομάδα. Μόνο έτσι θα πάρεις από αυτούς το 100%.


Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας, έχετε καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο σχήμα που θα χρησιμοποιείται;

Πάντα υπάρχει ένας βασικός κορμός που στηρίζεσαι πάνω του. Όμως είναι τόσο μακρύς ο δρόμος και υπάρχουν τόσα απρόοπτα ,κάρτες ,τραυματισμοί και άλλα που σε αναγκάζουν να αναπροσαρμόζεις συνεχώς τις ιδέες σου.


Η περσινή πορεία της ομάδας έχει γεμίσει τον κόσμο με ενθουσιασμό. Ποια πιστεύεται ότι πρέπει να είναι η στάση που θα κρατήσει ο κόσμος και πως θα μπορούσε να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα; Δώστε ένα μήνυμα στον κόσμο για τη φετινή περίοδο.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Με αγάπη και πάθος να στηρίξει την ομάδα. Από την άλλη δεν θέλουμε γκρίνιες ειδικά τώρα στην αρχή. Αρκετά ήμασταν 10 χρόνια στα τοπικά .Τώρα επιτέλους είμαστε σε επαγγελματική κατηγορία. Θέλει σύνεση και υπομονή. Το πρωτάθλημα θα είναι σκληρό και θα έχει διάρκεια. Ελάτε στο γήπεδο και στηρίξτε μας. Το αξίζει ο Παναργεικός.


Τέλος, σας επηρέασε καθόλου ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδος; Ποια ήταν η αντιδραση σας; Το περιμένατε ή ελπίζατε σε κάτι καλύτερο;

Άλλο το κύπελλο και άλλο το πρωτάθλημα. Εμείς θέλαμε να νικήσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι αυτά. Πάντως τα οφέλη ήταν μεγάλα γιατί γνωρίσαμε εκτός έδρας έναν αντίπαλό μας .Μπήκαμε δηλαδή σε καθαρά αγωνιστικές συνθήκες και μάλιστα σε δύσκολη έδρα.

θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Δουβίκα, και του ευχηθούμε καλή πορεία με τον Παναργειακό, και πάντα επιτυχίες. Θα ακολουθήσουν και άλλα, γι' αυτό μείνετε εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα τα μάθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: