Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το χρονικό της γενικής συνέλευσης...



Ο Αργείος επιχειρηματίας Αγγελής Μπόμπος, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Σουδάν, δήλωσε οτι αναλαμβάνει επικεφαλής ντόπιων επιχειρηματιών (τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσει σε μερικές μέρες). Ουσιαστικά όμως την ομάδα θα “τρέξει” ο συνεταίρος του Γ.Γκάμαρης, ο οποίος έχει στο παρελθόν ασχοληθεί στο ίδιο πόστο με τον Πανηλειακό πιο πρόσφατα και τα προηγούμενα χρόνια με Εθνικό Αστέρα, Ηρακλή Θεσσαλονίκης και Ακράτητο. Είχε ακουστεί μάλιστα προ ημερών οτι θα αναλάμβανε ανάλογο πόστο στην Καλαμάτα!

Πολλά κι ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στην γενική συνέλευση, η οποία ξεκίνησε με τον ορισμό της ως προέδρου του Δημ.Σκούρα (ο οποίος όπως δήλωσε έχει παραιτηθεί απο την διοίκηση εδω και ενα μηνα). Οπως είπε, το προηγούμενο Δ.Σ εχει θέσει τις παραιτήσεις του στη διάθεση της γ.σ., θα γίνει διοικητικός-οικονομικός απολογισμός και στη συνέχεια συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει το σωματείο.
Οικονομικός απολογισμός.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κ.Κιμουλιάτης έκανε τον οικονομικό απολογισμό κι ανέφερε τα εξής:

Δαπανήθηκαν 222.000 ευρώ. Απο αυτά, τα 88.000 ήταν συμμετοχή των μελών του Δ.Σ., 45.000 απο εισιτήρια, 55.000 απο διαφημίσεις-πινακίδες, 15. απο χορηγίες και 10.000 απο τις λαχειοφόρους.
Τα χρήματα διατέθηκαν ως εξής:
134.000 ευρώ για αμοιβές παικτών
30.000 στο προπονητικό τιμ
25.000 σε πρόστιμα, υλικό, εργομετρικά
18.000 σε μετακινήσεις και 15.000 ευρώ διακανονισμοί οφειλών προηγούμενης χρονιάς. 

Υπάρχει ενα υπόλοιπο 13.000 ευρώ, από τα οποία τα 8.700 είναι χρεωστούμενα σε ποδοσφαιριστές και τα περίπου 4.500 ευρώ προς την ΕΠΟ/ΕΠΣΑ από πρόστιμα (τα 3.000 είναι απο τα προηγούμενα χρόνια). Να σημειώσουμε πως το τελευταίο ποσό είναι που πρέπει να πληρωθεί άμεσα αλλιώς η ομάδα δεν έχει δικαίωμα ούτε να αποδεσμεύσεις ούτε να αποκτήσει ποδοσφαιριστές. 

Το ζήτημα του οικονομικού απολογισμού έκλεισε τονίζοντας ότι αν η νεα διοίκηση δεν αναλάβει να πληρώσει αυτά τα 13.000 ευρώ, θα τα καλύψει η απερχόμενη διοίκηση.

Σε ερωτηση μέλους της γ.σ. για το πόσα χρήματα έβαλε ο Δήμος η απάντηση ήταν 3.000 ευρώ, επειδή μόνο αυτά ανέκρινε η επίτροπος που ελέγχει τους προϋπολογισμούς των δήμων.

Διοικητικός απολογισμός
Ακολούθησε ο διοικητικός απολογισμός απο το μέλος του δ.σ.Τρύφωνα Μποζιονέλο ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
"Πιστεύω πως η χρονιά έκλεισε αρκετά καλά, τερματίσαμε στην 2η θέση. 
Ομως το επίμαχο θέμα είναι τι έγινε με τους Ιταλούς και να έρθουμε σ’ αυτό.... 
Στο τέλος της χρονιάς τα μέλη του δ.σ. που είχαμε απομείνει διαπιστώσαμε πως δεν αντέχαμε να οδηγήσουμε την ομάδα και την νεα χρονιά ούτε στον πρωταθλητισμό αλλά ούτε και να βρούμε τα αντίστοιχα 200.000 ευρώ που ξοδέψαμε περίπου πέρυσι.
Η λύση που υπήρχε ήταν να βρεθεί επενδυτής. Απο το πρωτάθλημα είχαμε γνωρίσει και μιλάγαμε με τον κ.Κουράτολο, μιλήσαμε και μας είπε οτι ήθελε να επενδύσει. Εμείς δεν θέλαμε να κλείσουμε την πόρτα σε κανέναν, γιατί για παράδειγμα κάπως έτσι πήγαν στην Τρίπολη αυτοί που έχουν τώρα τον Αστέρα στην Α’ Εθνική. Γι αυτό δεν ζητήσαμε εγγυήσεις.
Ηρθαν δυο άνθρωποι εδω, ο ένας ήταν επαγγελματίας μάνατζερ και θα έφερνε παίκτες και θα σχεδίαζε την ομάδα και ο άλλος θα έφερνε τα χρήματα. Μας παρουσιάσανε το πλάνο, φέρανε τον Νέγκρο, οπότε πιστέψαμε πως θα υπήρχε συνέχεια. Ομως κατ’ αρχήν μας είπε ο Μαρίνι οτι ο Νέγκρο θα έπαιρνε 2.000 και ο Κουράτολο μας τον χρέωνε 5000... Εκεί αρχίσαμε να ανησυχούμε... Ο προϋπολογισμός που μας παρουσίασαν για πρωταθλητισμό ήταν 380.000 ευρώ! Κι εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως έπρεπε να τον καλύψουμε εμείς, η πόλη δηλαδή κι όχι ο Κουράτολο!
Εμείς τους καλέσαμε και σήμερα να είναι εδω αλλά με διάφορες δικαιολογίες δεν ήρθαν.
Με ολη αυτή τη διαδικασία χάθηκε πολύς χρόνος κι επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους θέτουμε τις παραιτήσεις μας στην διάθεση της γ.σ.
Ο Μαρίνι είναι μάνατζερ και τώρα να του τηλεφωνήσουμε για συνεργασία είναι ανοικτός, αρκεί να πληρωθεί. Δεν έχει εμπλοκή".

Ακολούθησε στο βήμα ο δήμαρχος Αργους- Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο οποίος τόνισε: 

"Όλοι όσοι είμαστε και είσαστε εδώ είσαστε από συναίσθημα. Όταν μου είπαν στο τηλέφωνο οτι έρχεται ο αρχηγός της Λάτσιο, γιατί να μην ανοίξω το Δημαρχείο να τον υποδεχθώ και να μην πω σε κάποιον που θέλει να επενδύσει εδω, οτι η πόλη θα είναι δίπλα του. 
Εδω οι μεγάλες ομάδες έχουν φάει ...πατάτες, όχι οι μικρές... Θυμηθείτε Σαλιαρέληδες και Τροχανάδες... αποδείχθηκε οτι ο Κουράτολο ήταν ψεύτης. Κάποια στιγμή ο Μαρίνι μου έστειλε ενα φαξ ο Μαρίνι και μου έδωσε στο …πιάτο τον Κουράτολο…
Ο δήμαρχος δεν είναι πρόεδρος, θα προσπαθήσω στο βαθμό που μπορώ και όσο μου επιτρέπεται να βοηθήσω. Αλλωστε μη ξεχνάτε οτι έχουμε και τον Ερμή Κιβερίου στην κατηγορία και πρέπει να βοηθήσω όσο μπορώ κι αυτόν. 
Η ομάδα για να προχωρήσει χρειάζεται ενα επαγγελματικό σχήμα, δηλαδή ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν και να κερδίσουν σε βάθος χρόνου... Μάλιστα προτρέπω τους δυο δημοτικούς μου συμβούλους που συμμετέχουν στο δ.σ. να αποχωρήσουν απο τον Παναργειακό...
Ο δήμος φροντίζει για την βελτίωση των εγκαταστάσεων. Το έργο των προβολέων έχει ξεκινήσει για να γίνονται νυκτερινολι αγώνες, η νεα σκεπαστή εξέδρα τοποθετήθηκε, την νεα χρονιά θα σκεπάσουμε κι ενα τμήμα της μεγάλης εξέδρας. 
Ο Παναργειακός έχει δυναμική για να είναι στην Α’ Εθνική αλλά εμείς εδω δεν μπορούμε να την στηρίξουμε, χρειάζεται επιχειρηματίες και δυστυχώς οι ντόπιοι επιχειρηματίες μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκαν…

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο Αγγελής Μπόμπος έλαβε το λόγο και είπε πως είναι επικεφαλής σχήματος, με τον Γ.Γκάμαρη να αναλαμβάνει να “τρέξει” την ομάδα με την εμπειρία του. Ο ίδιος ο κ.Γκάμαρης ανέλυσε το 5ετές πλάνο του για την ομάδα και παρουσίασε δυο άμεσους συνεργάτες του, μεταξύ αυτών τον Λ.Μουστόγιαννη(υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής), ο οποίος θα ασχοληθεί κυρίως με την ανάπτυξη και λειτουργία των ακαδημιών. “Δεν ήρθαμε εδω να παραμυθιάσουμε το κόσμο, έχουμε να κάνουμε με ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εγώ σε τεχνοκρατικό ρόλο μπορώ να βοηθήσω, να σας κάνω μια οργάνωση. Χρόνος δεν υπάρχει”, τόνισε. 
Ειπε ακόμη, πως στόχος είναι η ομάδα να ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία, αλλά χρειάζεται βοήθεια η προσπάθεια αυτή απο όλη την πόλη.

Τέλος, ορίσθηκε διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη απο τους Μπόμπο,Μουστογιάννη, Πιλικίγκο, Μποζιονέλο, Μπακοπάνο που θα αναλάβει το θέμα προπονητή (προτάθηκε ο Κόλα) να μιλήσει με παίκτες (προτεραιότητα όσοι ντόπιοι ήταν πέρυσι στην ομάδα), έως ότου ανακοινωθεί η νεα διοίκηση σε συνέντευξη Τύπου. Κι όταν ολα θα ειναι έτοιμα θα γίνει νεα γενική συνέλευση που θα ενημερωθεί επίσημα για όλες τις κινήσεις και το διοικητικό σχήμα για να πάρει έγκριση.

Από Sports Argonafplia

http://sport.argonafplia.gr/2013-08-19-21-11-50/item/9539-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: