Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Διομήδης Άργους !!! (Video)

Με ψυχή πρωταθλητή στη Νέα Ιωνία ο Διομήδης έκανε το μπρέικ (25-27) στην έδρα της ΑΕΚ την έριξε απ’ την κορυφή και κατέκτησε το… πολύπαθο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ δύο χρόνια μετά την πρώτη του φορά

 άρθρο sport24.gr
Το πολύπαθο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών στο χάντμπολ ολοκληρώθηκε με θρίαμβο του Διομήδη Άργους στον τρίτο τελικό στο ακατάλληλο γήπεδο της Νέας Ιωνίας.
Οι "Λύκοι" επικράτησαν με 27-25 της ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας τη σειρά των τελικών με 2-1. Ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά τα επεισόδια της 30ης Μαΐου στην Κυψέλη. Η ομάδα της ΑΕΚ αρνήθηκε να παραλάβει τα μετάλλια της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του αγώνα.

Είναι το δεύτερο πρωτάθλημα για τον Διομήδη Άργους μετά το 2012, δώδεκα μήνες μετά την απώλεια του τίτλου μέσα στην έδρα του στο 60'. Με φύλακα-άγγελο τον τερματοφύλακα Χριστόφορο Νούγκοβιτς (22 στο σύνολο),  τον MVP του τελικού Χάρη Μάλλιο να σκοράρει κατά ρυπάς (12 γκολ με επτά πέναλτικαι τον προπονητή του Διομήδη, Δημήτρη Δημητρούλια να αλλάζει σχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο.
 
Φανερά νευρικοί οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν πολλά λάθη στα τελευταία λεπτά. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας, Σάββας Καρυπίδης εκτέλεσε δύο πέναλτι, τα οποία απέκρουσαν ένα ο Νούγκοβιτς και ένα ο δεύτερος τερματοφύλακς, Νίκος Λοΐζος.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι Κώστας Τσιλιμπάρης και Φάνης Τσαούσης διαμαρτυρήθηκαν στον delegate του τελικού και στον πρόεδρο της ΟΧΕ, Παντελή Χατζηιωάννου για τη διαιτησία των Μπέτμαν και Χασκή, η οποία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και προηγήθηκε με 4-2 στο έκτο λεπτό του τελικού με δύο γκολ του Διονύση Γεωργιάδη.
Με... αφετηρία τον Νούγκοβιτς που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 12 επεμβάσεις και ποσοστό 50%  οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 4-0 και προηγήθηκαν με 6-4. Με το σκορ στο 8-8 η ΑΕΚ έχασε τον Γρηγόρη Σανίκη με τραυματισμό. Με ένα από τα πολλά πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάλλιος ο Διομήδης ισοφάρισε σε 12-12 για να χάσει με τη σειρά του πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Χριστόφορος Μπακαούκας.
Η ΑΕΚ κρατήθηκε στον αγώνα χάρη στον εξαιρετικό Δημήτρη Καφφάτο. Παρά τις προσπάθειες του Γιάννη Αρβανίτη στον πάγκο, ρισκάροντας στο σχήμα οι κυπελλούχοι Ελλάδας δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ μετά το 15-14 που πέτυχε ο Πέταρ Ζούγιοβιτς.
Παρών φυσικά δεν ήταν στο γήπεδο ο Δημήτρης Λαζόπουλος που αποχωρεί από το τμήμα της ΑΕΚ, αν και ο επιχειρηματίας επικοινώνησε τηλεφωνικά και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Διομήδης κατέβηκε στον αγώνα χωρίς τον Νταβόρ Τάσκοβιτς που εν αντιθέσει με τον Μλάντεν Ράκσεβιτς της ΑΕΚ, επέλεξε να φύγει από την Ελλάδα πριν από τη διεξαγωγή του τρίτου τελικού.
Τα 5λεπτα: 3-2, 4-5, 7-7, 9-8, 11-11, 12-12 (ημχ.), 15-14, 15-18, 17-19, 19-22, 23-25, 25-27.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 5, Μπακαούκας 1, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης 3, Σανίκης, Αλβανός 2, Καρυπίδης 4, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 1, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 12, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 2, Σαμαράς 4, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης 6, Χατζηκωνσταντίνου, Κολυτούμπας.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Χασκής, Κόκκινη: 60' Ράκσεβιτς (κινήθηκε απειλητικά και βιαιοπράγησε κατά του διαιτητή Μπέτμαν), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 1/4-7/8.
Δείτε τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών : 
 
Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών από sport24tv
Ο προπονητής της ομάδας του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας :


Δημήτρης Δημητρούλιας από sport24tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: