Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Αποκλειστική συνέντευξη τύπου Γιάννη Δουβικα στο blog μας. . .


Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον προπονητή μας, Γιάννη Δουβίκα, για την τιμή που μας έκανε και επέλεξε εμάς για την συνέντευξη τύπου με θέμα τον απολογισμό της σεζόν που μας πέρασε και επίσης διάφορα θέματα που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη περίοδο. . . Είναι άλλη μία επιτυχία του blog μας που φέτος έκανε τεράστια βήματα ανόδου, και όπως βλέπεται δεν σταματάμε εδώ. Πάντα παλεύουμε για το καλύτερο για εσάς, και να ξέρεται ΄πως τα καλύτερα έρχονται. . .
Όπως είπαμε και παραπάνω αυτή η συνέντευξη είναι αποκλειστική και σκοπό έχει να ενημερώσει τους Αργείους φίλαθλούςγια την πορεία την ομάδα μας και να μάθουν θέματα που τους απασχολούν. . . Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί αυτήν την συνέντευξη και να την αναδημοσιευσει. . .
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Αρχίζοντας την χρονιά ο πρώτος στόχος που είχατε θέσει ήταν η παραμονή της ομάδας στην Γ' Εθνική, ο στοχος αυτός εντέλει επετευχθη, όμως κατα την διαρκεια της περιόδου θέσατε ως στόχο την παρουσία της ομάδας μας μέσα στην πεντάδα.Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική ήμασταν μέσα στον στόχο μας, όμως η ήττα από τον Κεραυνό Κερατέας μας έφερε στην 7η θέση. Πως κρίνετε αυτήν την παρουσία της ομάδας; Ήταν τόσο άνετη η παραμονή όπως φάνηκε;


Απάντηση

Δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό.Η ομάδα έδειξε ότι είχε σοβαρότητα,πειθαρχία,αγωνιστικότητα,συγκέντρωση,αμυντική και επιθετική λειτουργία και πέτυχε να είναι ανταγωνιστική με οποιοδήποτε αντίπαλο.Η παραμονή ήρθε νωρίς και έπρεπε να δώσουμε χρόνο συμμετοχης και σε νέα παιδιά.Ήταν όμως δύσκολο να δώσουμε επιπλέον κίνητρο για να πάμε πιο ψηλά.Ήταν κάτι που το ξέραμε.Μαζί μας προπονούνταν παιδιά που έπρεπε να δείξουν την αξία τους και να ανταμειφθούν για την προσπάθειά τους. Η 6Η η η 7η θέση δεν μπορούσε να είναι αυτοσκοπός γιατί η ομάδα δεν θα χρησιμοποιούσε παίκτες που αύριο θα κληθούν να προσφέρουν.



2. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου αρκετές ομάδες και δημοσιογράφοι μας χαρακτήρισαν ως η ομάδα έκπληξη του Νότιου ομίλου, αυτό αναπτέρωσε της ελπίδες μας και πιστέψαμε σε κάτι καλύτερο από την 5η θέση και την άνετη παραμονή. Πιστεύεται ότι είχαμε τις δυνατότητες σαν ομάδα να χτυπήσουμε τις ομάδες που ήταν μπροστά μας; Αν ναι τι έφταιξε και δεν τα καταφέραμε;


Απάντηση

Για μένα η ομάδα ήταν σοβαρή και είχε σιγουριά και στον 1ο και στον 2ο γύρο.Το δεκέμβριο έγιναν ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ με βάση τα αγωνιστικά και τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.Δεν άλλαξε η φιλοσοφία όμως.Όταν έχεις νεαρό μέσο όρο ηλικίας και θέλεις να μάθεις στους παίκτες σημαντικά πράγματα θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες.Θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα ως απόρροια της έλλειψης διάρκειας.Ήταν κάτι που το ξέραμε ότι θα γίνει και θέλαμε να προφυλάξουμε αγωνιστικά την ομάδα μέσα από την δουλειά και την ψυχολογική τόνωση.Έτσι θα καταλάβαιναν ότι αυτό είναι φυσιολογικό και θα τους βγει σε καλό στην συνέχεια και σε βάθος χρόνου.



3. Κλείνοντας την χρονιά μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα 2 ματς με την Παναχαϊκή, όπου η ομάδα μας σημείωσε 2 νίκες, τις 2 ισοπαλίες με Ρόδο και Φωστήρα στο Άργος, και γενικά την πολύ καλή παρουσία στον ΔΑΚ Άργους. Τι πιστεύεται πήγε καλύτερα σε αυτά τα ματς από τα υπόλοιπα;


Απάντηση


Κάθε ματς έχει την ιδιαιτερότητά του.Αναλύεται πριν αλλά και μετά το παιχνίδι.Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες γι αυτό.Αν θα δείτε το βίντεο του αγώνα με τον φωστήρα στο άργος θα διαπιστώσετε ότι χάσαμε 5 κλασικές ευκαιρίες για γκολ.Εμεις χάσαμε παιχνίδια στον 1ο γύρο εκτός έδρας επειδή ήμασταν απειροι και άστοχοι σε πολύ εύκολες φάσεις.Έτσι είναι το πρωτάθλημα.Για να κάνεις την υπέρβαση χρειάζεται να έχεις τον πρωταθλητισμό στην ψυχή σου.Να πιστεύεις στον εαυτό σου και στο στόχο που έχεις θέσει.Εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε αυτά που αξίζαμε και εγώ είμαι υπερήφανος γι αυτά τα παιδιά που έδωσαν τα πάντα για να είναι η ομάδα εκεί που βρίσκεται.



4. Στον πρώτο γύρο η ομάδα μας είχε χαρακτηριστεί ως η ομάδα των ισοπαλιών με 7 ισοπαλίες σε 17 ματς. Στο δευτερο γύρο αυτό άλλαξε και σε 17 ματς δεν υπήρξε ούτε μία ισοπαλία. Που μπορείτε να το αποδώσετε αυτό;


Απάντηση


Στον 1ο γύρο ήμασταν πιο επιφυλακτικοί γιατί δεν ξέραμε τους αντιπάλους μας.Στον 2ο γύρο παίζαμε πιο ελεύθερα και έτσι ερχόταν η νίκη η ήττα.Το σημαντικό είναι να αποκτας εμπειρίες,να βελτιώνεις τις αδυναμίες σου είτε ατομικά είτε ομαδικά και να βλέπεις την πραγματικότητα.Αυτο έλεγα στους παίκτες μου όλη την χρονιά.Κάθε τι που περνάει πρέπει να το διορθώνουμε και να βλέπουμε σαν μάθημα για την επόμενη προπόνηση.



5. Ποιους νεαρούς ξεχωρίσατε από την ομάδα φέτος και ποιους θέλετε να δείτε να δουλεύουν πιο πολύ ωστέ να φτάσουν στο επίπεδο να παίξουν βασικοί στην ομάδα; Ποιος παίκτης σας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση με την αποδοσή του;



Απάντηση

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έπαιξαν φέτος έχουν περιθώρια βελτίωσης.Πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο αν βελτιώσουν τις αδυναμίες τους θα πάνε ψηλά.Εγώ και οι συνεργάτες μου τους δείχνουμε συνεχώς τον τρόπο βελτίωσης.Απαιτείται όμως από την πλευρά τους θέληση και πίστη στους στόχους τους.Δεν μπορώ να σας πω κάποιο όνομα.Αν κάποιος γίνει μεγάλο όνομα θα το ξέρει όλη η Ελλάδα,δεν χρειάζεται να το ακούσετε από μένα.


6. Πείτε μου δυο λόγια για την φετινή χρονιά από την δική σας μεριά, δηλάδη πως την ζήσατε, τι περιμένατε και τι αντιμετωπίσατε. Άλλωστε ήταν και η πρώτη σας παρουσία ως προπονητής σε επαγγελματική κατηγορία.


Απάντηση

Το σημαντικό για μένα είναι ότι δεν φοβήθηκα ούτε μια στιγμή ότι δεν θα τα καταφέρω.Το πέρασα μέσα από την δουλειά στους συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ πολύ για την απόλυτη συμπαράστασή τους,τον γυμναστή μας Βουβούσια Ηλία,τον προπονητή τερματοφυλάκων Σωτηρόπουλο Νίκο,και τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την αντιμετώπιση τραυμάτων Ταραντίλη Σάκη,και έπειτα στους ποδοσφαιριστές μου.Αυτό με έκανε δυνατό έτσι ώστε να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να πάει η ομάδα ψηλότερα.



7. Κλείνοντας την ενότητα για την φετινή περίοδο, μια τελευταία ερώτηση. Ο κόσμος βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας, αν και στο τέλος του άφησε μια πικρία η πορεία της ομάδας. Ποια η αποψή σας και το μήνυμα για την νέα χρονιά που θέλετε να τους δώσετε;


Απάντηση

Ο κόσμος θα θυμάται και τα καλά και τα άσχημα.Πρέπει να ξέρει όμως ότι όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας.Η διοίκηση ήταν πάντα στο πλευρό μαςΟ πρόεδρος ήταν πάντα κοντά μας ακόμα και στις προπονήσεις.Το διοικητικό συμβούλιο παρουσιαζόταν συμπαγές και απορροφούσε όλους τους κραδασμούς.Οι ποδοσφαιριστές ήταν χαρακτήρες που δύσκολα βρίσκεις σε επαγγελματικές κατηγορίες.Στο τέλος έχοντας έλλειψη κινήτρου και δίνοντας ευκαιρίες και σε νέα παιδιά πέσαμε λίγο βαθμολογικά.Ολα αυτά αποτελούν τις βάσεις για να πάμε την ομάδα πιο ψηλά τη νέα χρονιά.



8. Η νέα χρονιά ξεκιναει σε λιγότερο από δύο μήνες με την προετοιμασία. Τι αποφάσεις έχετε πάρει για την νέα χρονιά; Δηλαδή τι παίκτες αναζητούνται;Ποιοι παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα; Που και πότε θα γίνει η προετοιμασία της ομάδας; Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ομάδας;



Απάντηση


Οι ποδοσφαιριστές πήραν ατομικό αναλυτικό πρόγραμμα μεταβατικής περιόδου με βάση τις αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσουν,είτε στον τομέα της φυσικής κατάστασης είτε στον τεχνικό τομέα.Η ομάδα χρειάζεται να ενισχυθεί και να γίνει δυνατότερη.Έχω δώσει στον πρόεδρο την έκθεση μου για το τι πρέπει να γίνει.Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η ακαδημία του Παναργειακού.Να έχουμε καινούργιους φιλάθλους στο γήπεδο.Η γενική συνέλευση που θα γίνει θα οριοθετήσει και το μέλλον της ομάδας.



9. Με την εμπειρία ενός χρόνου ως προπονητής στη Γ Εθνική πιστεύετε ότι για να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό πρέπει να βασίζεται σε έμπειρους παίκτες επαγγελματικής κατηγορίας ή σε ένα νεανικό σύνολο που γνωρίζεται καλά μεταξύ του και είναι χρόνια μαζί; Που θα βασιστεί η ομάδα μας την καινούρια σεζόν;


Απάντηση


Η έκθεσή μου δίνει απάντηση στην ερώτησή σας.Η ομάδα θα βασιστεί για την νεα σεζόν στον φετινό κορμό και σε προσθήκες που αφορούν σε παίκτες κάτω των 21 ετών.Θέλουμε παίκτες έτοιμους που θα μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους την ομάδα.



10. Ένα θέμα που καίει πολύ τους φιλάθλους είναι η διοίκηση που από ότι φαίνεται αλλάζει. Έχετε να δηλώσετε κάτι πάνω σε αυτό;


Απάντηση

Αν η ομάδα αλλάξει διοίκηση φοβάμαι πολύ ότι θα είναι πισωγύρισμα.Πιστεύω ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση έχουνμεγάλους στόχους για την ομάδα.Αν δεν μείνει σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτούς τους στόχους.Έχει πετύχει αυτά τα 2 χρόνια τεράστια πράγματα και πρώτα από όλα τη συνέπεια,την σιγουριά και την εμπιστοσύνη.Εξάλλου υπάρχει καθολική αναγνώριση από όλη την Ελλάδα για την ομάδα και τον τρόπο λειτουργίας της.


11. Τέλος ο κόσμος θέλει να δεί την ομάδα μας να πρωταγωνιστεί στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Πιστεύεται είναι εφικτό να συμβεί; Και τι πρέπει να γίνει για να επιστευχθεί αυτό; Ποιες είναι οι δικές σας βλέψεις για την νέα σεζόν; Και τέλος τι θα ήθελε η ομάδα να δει από τον κόσμο για να είναι ευχαριστημένη.


Απάντηση

Είναι φυσικό ο κόσμος να θέλει να δει την ομάδα να πρωταγωνιστεί.Γι αυτό και η διοίκηση έχει θέσει αυτό τον στόχο.Είναι εφικτός ο στόχος αρκεί να βγουν όλοι μπροστά και να βοηθήσουν.Προέχει η ξεκούραση και μετά δουλειά.Έχω προγραμματίσει να παρακολουθήσω και δύο 5ημερα σεμινάρια προπονητικής σε ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Η ομάδα και ο κόσμος ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re mages pote tha anevei i sinenteuksi tou douvika?

panarga_fans είπε...

se ligotero apo 10 lepta einai panw. . .

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά ένα δροσερό και χρήσιμο κομμάτι των πληροφοριών. Είμαι ικανοποιημένος που αυτό το κοινό χρήσιμες πληροφορίες μαζί μας. Παρακαλώ μείνετε μαζί μας ενημέρωσε όπως αυτό. Ευχαριστίες για τη διανομή.