Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Προτάσεις Καλογιάννη για το μέλλον της Γ' Εθνικής...


Το πρόβλημα βιωσιμότητας που ταλανίζει την πλειονότητα των ομάδων της Γ' Εθνικής συζητήθηκε στη σημερινή άτυπη γενική συνέλευση στα γραφεία της Ενωσης. Από αρκετούς προέδρους των σωματείων της κατηγορίας εκφράστηκαν ακραίες θέσεις, όπως η παράδοση των σφραγίδων ή η πραγματοποίηση απεργίας προκειμένου να διπλασιαστεί η επιχορήγηση από την πολιτεία.

«Αν ήταν έτσι γιατί οι νεοφώτιστες ομάδες παλέψατε και πήρατε πρωτάθλημα για να παίξετε στη Γ' Εθνική. Ή δεν λέτε την αλήθεια ή κάτι τρέχει» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της Ενωσης Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος μετέφερε ότι θα υπάρξει αύξηση της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ και από τα 105.000 που λάμβαναν οι ομάδες ετησίως, φέτος θα μοιραστούν περίπου 130.000 ευρώ. Ο κ. Καλογιάννης πρότεινε ακόμα τη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα επισκεφθεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Σαμαρά. Εγιναν πολλές προτάσεις για τα ονόματα που θα την απαρτίζουν αλλά οι περισσότεροι φαίνεται να κατέληξαν στους κ.κ. Γιδόπουλο (Νίκη Βόλου), Ποζατζίδη (ΠΑΟΝΕ), Κούγια (Παναχαϊκή), Παπαϊωάννου (Πυργός Γρεβενών), Τσιχριντζή (Κόρινθος).

Απώτερος στόχος είναι να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει να υπάρξει οικονομική βοήθεια είτε στο θέμα των μετακινήσεων, είτε των εξόδων προς τη διαιτησία είτε στο αντιντόπινγκ κοντρόλ. Προτάθηκε ακόμα να βρεθεί κάποια ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει τις μετακινήσεις των ομάδων και τον ιματισμό ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να δίνονται εισιτήρια αγώνων μέσα από πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Αν δεν βρεθεί λύση τότε θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στο προσεχές διάστημα για να αποφασιστεί με ψηφοφορία τι θα γίνει.
Από τους εκπροσώπους του Παναργειακού και του Ατσαλένιο τέθηκε αίτημα να γίνει η κατηγορία ερασιτεχνική τη νέα χρόνια, προκαλώντας τις αντιδράσεις όλων. «Και οι μετοχές που έχουμε πάρει τι θα γίνουν; Δεν γίνεται να απαξιώσουμε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει» ειπώθηκε για το θέμα ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος σχολίασε ακόμα για τις εξαγγελίες περί οικονομικής βοήθειας.
«Ολα αυτά είναι παρανυχίδες. Εδώ έχουμε άλλα σοβαρά προβλήματα». Ενδιαφέρον είχε ακόμα η τοποθέτηση του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπογράμμισε: «Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεν γίνεται να ζητάμε από τον πολίτη να πληρώσει για ένα πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που θα βρούμε πόρους και χορηγούς. Η απεργία δεν είναι λύση. Θυμάστε ότι και πέρυσι δεν κατέληξε πουθενά αφού έφτασαν οι ομάδες να δίνουν δύο παιχνίδια σε μια εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: