Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Να υπάρξει λύση στην Γ' Εθνική...


Έγινε σήμερα η συναντηση των ομάδων της Γ' Εθνικής στα γραφεία της ΕΕΠ Β' Γ' Εθνικής, το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Παναργειακού Ιωσήφ Μερτύρης. . .

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΝΕ Γιώργος Ποζατζίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την συνάντηση που είχαν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής λέγοντας αρχικά ότι: «Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, ξεπεράσαμε τις 30 ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή την συνάντηση. Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. καλογιάννης ζήτησε μία συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ιωαννίδη, συγκροτήθηκε μία ομάδα για να του θέσουμε κάποια βασικά θέματα με κυριότερο η βιωσιμότητα της Γ’ Εθνικής. Με τις 80.000 ευρώ δεν μπορεί να σταθεί το πρωτάθλημα. Να βρούμε πόρους για να βοηθηθεί κάθε ομάδα στην Γ’ Εθνική.

Λίγες μπορούν να σταθούν, κυρίως αυτές που κόβουν εισιτήρια, έχουν κόσμο. Πιστεύω ότι το ραντεβού θα γίνει σύντομα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να γνωρίζουν οι ομάδες τι θα γίνει, να ξεκινήσουν την προετοιμασία του. Η αύξηση που είναι δεδομένη είναι από την SUPER LEAGUE, της τάξεως των 30.000 ευρώ κάθε ομάδα. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε σε ένα ποσό των 200.000 ευρώ για κάθε ομάδα, πιστεύω ότι είναι εφικτό. Η Γ’ Εθνική είναι… σκαλοπάτι για αρκετούς Έλληνες παίκτες. Αν δεν θέλουν η Γ’ Εθνική να είναι ο… τζόγος και να στήνονται παιχνίδια, ας βοηθήσουν τον κάθε σύλλογο για να παραμείνει ζωντανός».

Επίσης συνέχισε λέγοντας: «Με το ΙΚΑ δεν μπορεί αν γίνει τίποτα, στην Γ’ Εθνική υπάρχουν πολλές ΠΑΕ. Μελετούν ένα σενάριο όπως είπε και ο κ. Πιλάβιος της ΕΠΟ να καταργηθεί η Γ’ Εθνική. Κάποιοι όμως έχουν μετοχές και θα χάσουν τα χρήματα τους. Εμείς είπαμε αντί για τέσσερις παίκτες που είναι οι… εκπαιδευόμενοι να γίνουν οχτώ και να μην έχουμε να πληρώνουμε το ΙΚΑ. Μιλάμε για παιδιά 17-18-19 ετών, που μπορούν να είναι το μέλλον. Θέλουμε κι εμείς να ήμαστε νόμιμοι, να μην… καπελώσουμε το ΙΚΑ».
Επίσης είπε: «Οι άλλοι εκπρόσωποι των ομάδων μου είπαν ότι αν δεν βγει άκρη με τον κ. Ιωαννίδη, θα καταθέσουν τις σφραγίδες, δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για εκπροσώπους αρκετών νομών της χώρας» και συνέχισε: «θα ήθελα ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΜ να καταψηφίσει την πρόταση να γίνουνε ερασιτεχνικά τα σωματεία της Γ’ Εθνικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: