Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Boris Odwong ή αλλιώς "ο Μπαλοτέλι των φτωχών" !!!

Για αρχή δείτε αυτό :
Ο κ. Γεωργούντζος μεταδίδει με τον μοναδικό του τρόπο τον αγώνα της Καλαμάτας με αντίπαλο τον Παναργκαδικό. Ο Οντβόνγκ πετυχαίνει δύο τέρματα, και στο δεύτερο ο σπίκερ ξεσπάει, λέγοντας την ατάκα "ο Μπαλοτέλι των φτωχών".



Ο Γεννημένος στην Ιταλία (συγκεκριμένα στη Ρώμη στις 20/01/1990) ο Μπόρις από Νιγηριανούς γονείς, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ερασιτεχνική Savio Roman όταν ήταν ακόμα 15 χρονών. Δεν άργησε να αναδειχθεί και να γίνει από τους κορυφαίους στην ομάδα, και έτσι την αμέσως επόμενη σεζόν και μόλις στα 16 του να γίνει στόχαστρο μεγάλων ομάδων όπως η Τζένοα, Ίντερ ακόμα και η Τότεναμ. Λόγω της σωματοδομής του (1,92m - 90kg) τον χαρακτήρισαν ο νέος Μπαλοτέλι, και τελικά κατάφερε να τον αρπάξει η Σαμπτόρια. Παίζοντας αρχικά στην ομάδα Κ20 της Σαμπτόρια κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκορερ στο πρωτάθλημα με 26 γκολ σε 27 αγώνες. Λόγω της φήμης του "νέου" Μπαλοτέλι, δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα και στα μισά της σεζόν πηγαίνει δανεικός στην Viterbo (Serie D) όπως επίσης περνάει και μία σεζόν και από την Nardo (Serie C). Την επόμενη χρονιά αρχίζει η Οδύσσεια του Οντβονγκ. 

Για αρχή στην Μάλτα και συγκεκριμένα στην Naxxar FC για την δεύτερη κατηγορία Μάλτας και την αμέσως επόμενη για την Floriana στην πρώτη κατηγορία. Επόμενος σταθμός η Μολδαβία γαι την σεζόν 12-13 και το Κισινάου για την τοπική Ραπίντ (Α' Κατηγορία), όπου βρέθηκε φιναλίστ του τελικού κυπέλου Μολδαβίας και πετυχαίνοτας συνολικά 6 τέρματα σε 16 αγώνες.


Ώσπου το καλοκαίρι που μας πέρασε βρέθηκε μια ανάσα από την Νάουσα, αλλά τελικά ήταν η Καλαμάτα αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του θυριώδους επιθετικού. Μια επιτυχημένη σεζόν στην Γ' Εθνική φέτος για τον Οντβονγκ, όπου ελπίζουμε και με τον Παναργειακό να μπορέσει να έχει μια επιτυχημένη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: