Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Ιστορια του Παναργειακού

Ιδρύθηκε το 1926 ως "Παναργειακός Σύλλογος Εθνικής Φυσικής Αγωγής". Επικεφαλής της ιστορικής αυτής κίνησης ο λογοτέχνης Γεώργιος Λογοθέτης, που είχε εγκατασταθεί στο Άργος από το 1923 προερχόμενος από τις Σπέτσες.

Απο το 1926 εώς το 1933 συμμετέχει μόνο σε φιλικούς αγώνες. Το 1933 ο Παναργειακός αδρανοποιείται και επαναδραστηριοποιείται το 1945 ως Α.Π.Ο. Παναργειακός. Το 1947 συμετέχει για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση αφού εντωμεταξύ έχει γίνει μέλος της Ε.Π.Σ. Αργολιδοκορινθίας.
Η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του Παναργειακού είναι η συμμετοχή του ως πρωταθλητή Νοτίου Ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του
1957 που διεξήχθη με δέκα ομάδες: από την Αθήνα τον Παναθηναϊκό, τον Απόλλωνα και τον Πανιώνιο, από τον Πειραιά τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό και την Προοδευτική, από την Θεσσαλονίκη τον Άρη και τον Π.Α.Ο.Κ. και την πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου, Δόξα Δράμας.
Τη δεκαετία του '90 ο Παναργειακός πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής ποτέ όμως δεν κατάφερε να πετύχει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα συμμετέχει είτε στα τοπικά πρωταθλήματα Αργολίδας είτε στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής, παραμένει όμως ο πιο αγαπημένος σύλλογος για τους Αργείους φιλάθλους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

An eixame mia omada sthn Argolida, opws kapote phge na kanei enas proedros tou Pannafpliakou mazi me ena melos tou Panargeiakou twra tha eimastan A ethniki... Alla gia logous politikis kai synexous ypovathmishs me to synexizomeno "diairei kai vasileve" twn trwktikwn ths politikhs... pame kata diaolou.