Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Αποκλειστικές συνεντέυξεις και αφιερώματα . . .

Αποκλειστική συνέντευξη Γιάννη Δουβίκα στο panargeiakos.blogspot.com

Η μεταγραφική περίοδος μονοπωλεί το ενδιαφέρων του κόσμου. Έχετε κάνει ένα μεταγραφικό σχεδιασμό;
Ναι σίγουρα έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό, κυρίως με τα παιδιά που έφυγαν, και οι δύο ξένοι που είχαμε πάρει και δεν είχαν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, χρειάστηκαν μια περίοδο προσαρμογής και φυσικά η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει, κυρίως αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ξένοι δεν ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, το βλέπουμε και από τις μεγάλες ομάδες που πρέπει να τους περιμένουνε. Βέβαια η δική μας ομάδα δεν μπορεί να περιμένει, αυτό είναι ξεκάθαρο. Σίγουρα θα παρουσίαζαν ένα διαφορετικό πρόσωπο αν κάθονταν άλλον έναν χρόνο και θα έδειχναν τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν στην προπόνηση. Ο σχεδιασμός είναι ότι τελικά η ομάδα είναι στην 8η θέση, έχει μία σταθερή πορεία, όπου ουσιαστικά το μόνο που σκέφτεται είναι να αποφύγει όσο πιο σύντομα τον υποβιβασμό και να αποφύγει τις περιπέτειες. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα γίνει σ’ αυτό το κομμάτι.

Παντελής Αράπης, Ισούφι, Πάβελ Ποσμέκ, παίκτες του Αιολικού. Ισχύει κάποια από αυτά τα ονόματα; Υπάρχουν και άλλοι στην λίστα;
Από τους παίκτες που λέτε μόνο οι παίκτες του Αιολικού μας απασχολούν, γιατί είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν άμεσα στην ομάδα, έχουν όλο το πρωτάθλημα στα πόδια τους, μπορούν να βοηθήσουν άμεσα αλλά η ουσία είναι ότι ο σχεδιασμός της ομάδας είναι να δώσουμε εμπιστοσύνη και χρόνο συμμετοχής στα δικά μας παιδιά, εκεί πρέπει να στηριχθούμε. Τώρα θα μου πείτε ότι όλος ο κόσμος περιμένει μεταγραφές αλλά αν θα κάνουμε μεταγραφές πάλι τα δικά μας παιδιά θα μείνουν πίσω και δεν θα πάρουν ευκαιρίες τα παιδιά που έχουν δουλέψει όλο το καλοκαίρι. Εγώ θέλω να δώσω μεγάλο χρόνο συμμετοχής σ’ αυτά τα παιδιά.

Ένα θέμα που καίει τους φιλάθλους του Παναργειακού είναι οι αποχωρήσεις. Ποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν μετά του Ταξιάρχη, Αντωνιάδη, Δημητρακόπουλο; Τι θα γίνει με Φερέτι, Σετράρο;
Αυτά είναι τα δύο ερωτηματικά. Ο Φερέτι θα είναι παρελθόν από εμένα 100%. Ο Σετράρο κι αυτός ανάλογα με την διοίκηση. Θα πρέπει να δώσουμε εμπιστοσύνη στα νέα τα απιδιά τα δικά μας που δεν έχουν πάρει ευκαιρίες. Όσο για τους Φερέτι, Σετράρο πιστεύω ότι θα είναι παρελθόν και οι δύο από την ομάδα. Δεν θα αποχωρήσει κάποιος άλλος ξεκάθαρα για να μην αγχώνουμε και τα παιδιά. Γιατί ήδη γράφτηκαν κάποια ονόματα όπως του Ζυγούρη, και ο Ζυγούρης ήταν ο καλύτερος παίκτης με το Χαϊδάρι. Υπάρχει μια ανασφάλεια, μια ανησυχία αλλά για όλα τα παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης.

Το τέλος του πρώτου γύρου αναμένεται να μας βρει στην 7η-10η θέση. Είστε ευχαριστημένος από αυτήν την πορεία; Τι περιμένετε από την ομάδα στο δεύτερο γύρο;
Το έχω πει και πάλι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και από τα παιδιά, από θέμα ποιότητας και από θέμα τακτικής. Και εντός και εκτός έδρας για εμένα καμία ομάδα δεν μας έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα, εμείς πιστεύω στα εκτός παίξαμε καλά παιχνίδια. Αλλά δεν μας βοηθάει καθόλου η βαθμολογική μας θέση. Ίσως φταίει η απειρία, η ανικανότητα ορισμένων σε μεμονωμένες στιγμές, και εμείς σαν καινούριοι στην κατηγορία. Αν η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία και λήμαστε μ’ αυτά τα παιδιά ακόμα ένα χρόνο θα πάμε πολύ καλύτερα, π.χ. η Κερατέα έχει 5 χρόνια τον ίδιο κορμό.

Είστε ευχαριστημένος από τη πλευρά του κόσμου; Ποιο το μήνυμα προς αυτούς;
Ο κόσμος πιστεύω είναι παντού ίδιος δηλαδή περιμένει από εμάς να δει ορισμένα πράγματα. Υπάρχει αυτό το μεταβατικό στάδιο του Παναργειακού που έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Παναργειακός δεν είναι συνηθισμένος να βρίσκεται στην 6η-7η θέση. Σε όποια κατηγορία και αν είναι πρέπει να πρωταγωνιστεί. Βέβαια πρέπει να καταλάβουμε και να δούμε σε τι χρονική συγκυρία είναι ο Παναργειακός. Τώρα βάζουμε τις βάσεις για να είμαστε στις επαγγελματικές κατηγορίες, πρέπει να το καταλάβει όλος ο κόσμος. Κάνουμε πολύ δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και μέσα στις προπονήσεις και πρέπει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα, όπως και την στηρίζει στα άτυχα αποτελέσματα. Θέλω περισσότερη υπομονή και από την πλευρά της διοίκησης και από την πλευρά του κόσμου.

Έχουμε δει μεγάλη διαφορά στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Εντός είναι πολύ δυνατή και πολύ δύσκολα χάνει πόντους, άργησε πολύ να δεχτεί το πρώτο γκολ ενώ εκτός έδρας έχασε κρίσιμους βαθμούς πολύ εύκολα. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό και τι πρέπει να γίνει;
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Χάθηκαν πολύ εύκολα κάποιοι βαθμοί στα εκτός, τα γκολ είναι ουσιαστικά από ατομικά λάθη, είναι μία ομάδα που δεν έχει βρει ακόμα τον κορμό της. Μερικές άλλες ομάδες έχουν 13-14 παίκτες για κορμό και δεν αλλάζουν, πράγμα που δεν το έχουμε εμείς. Εμείς μέχρι να βρεθούμε σαν ομάδα, γιατί δεν έχουμε βρεθεί ακόμα, με την δουλειά που έχουμε κάνει μπορούμε να πετύχουμε πολλά, π.χ. με το Χαϊδάρι αυτό φάνηκε δηλαδή λόγω συγκυριών ενώ έπρεπε να έχουμε βάλει 5-6 γκολ, οι αντίπαλοι έκαναν μία φάση και ισοφάρισαν. Πρέπει να αποκτήσουμε σταθερότητα και ομοιογένεια. Όταν αλλάζεις 4-5 παίκτες κάθε εβδομάδα αυτό δεν το έχεις. Μόλις το αποκτήσουμε τότε θα γίνουμε ομάδα.

Ποιους παίχτες ξεχωρίσατε από τον Παναργειακό αυτόν τον πρώτο γύρο; Υπήρξαν κάποιοι που σας εντυπωσίασαν με την πρόοδο τους; Από ποιους περιμένετε περισσότερα;
Σίγουρα περίμενα και περιμένω ακόμα περισσότερα από τους μικρούς, βέβαια είναι μικροί σε ηλικία αλλά περίμενα ότι θα έπαιρναν παιχνίδια στα πόδια τους, χρειάζεται όμως και ατομική δουλειά για να μπορέσουν να κάνουν κάτι. Σίγουρα περίμενα περισσότερα και από κάποια μεγαλύτερα παιδιά αλλά όλοι χρειάζονται μία περίοδο προσαρμογής.

Την Κυριακή παίζουμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος; Τι περιμένουμε από αυτό το παιχνίδι; Επίσης, την Τετάρτη έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Κόρινθο, τοπικό ντέρμπυ. Πως βλέπετε αυτά τα δύο παιχνίδια και πια τα αγωνιστικά προβλήματα;
Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι ότι αλλάζουμε τώρα την ομάδα με τα παιδιά που φεύγουν και μερικοί που δεν μπορούν να βοηθήσουν όπως σας είπα και πριν. Από την άλλη αρχίζουμε να δουλεύουμε αυτό που είπαμε για ομοιογένεια. Την Κυριακή δεν θα παίξουν οι Κατσαρός και Σετράρο λόγω καρτών, οπότε πάλι πρέπει να μπουν κάποιοι άλλοι παίκτες στην ενδεκάδα. Είναι δύσκολα και τα δυο παιχνίδια. Ούτε μία φορά δεν έχει έρθει με το μέρος μας η τύχη. Π.χ. η Κόρινθος έκανε μία φάση και κέρδισε εκτός το Χαϊδάρι, τώρα παίρνει τρεις εύκολους βαθμούς και γλιτώνει το δύσκολο ταξίδι στην Μυτιλήνη και θα έρθει ξεκούραστη να μας αντιμετωπίσει. Είναι οι συγκυρίες που λέγαμε. Είναι αυτό που μας λείπει πολύ, δηλαδή να πάρουμε δυο εκτός έδρας παιχνίδια που θα μας ανεβάσουν πολύ.

Δώστε μια ευχή για το καινούριο έτος.

Υγεία σε όλο τον κόσμο, πιστεύω μέσα από την δουλειά ο Παναργειακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εύχομαι στους ποδοσφαιριστές να έχουν υγεία πάνω από όλα, να τους πάνε όλα καλά και πάλι με σύνεση, με μεθοδικότητα και σε όλο τον κόσμο και στην διοίκηση χρόνια πολλά.



Συνέντευξη Γιάννης Παναγιωτόπουλος


Είναι η τέταρτη χρονιά σου στον Παναργειακό. Πιστεύεις ότι είναι η κορυφαία περίοδος η φετινή, λόγω της συμμετοχής στην Γ’ Εθνική;
Ναι, είναι μία σημαντική χρονιά για μένα και για όλους τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα έχει κάνει πολλές ανόδους, από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στο επαγγελματικό. Έχουμε μία πολύ καλή διοίκηση, πολύ καλό προπονητή και πιστεύουμε ότι μας αδικεί η βαθμολογική θέση που είμαστε αυτή την στιγμή. Μέσα από την δουλειά και μέσα από την προπόνηση πιστεύω οι κόποι μας να πιάσουν τόπο.

Έχεις ξεκινήσει στον Παναργειακό σε δύσκολες εποχές και τώρα έχεις φτάσει στην Γ’ Εθνική και είσαι βασικός. Την περίμενες αυτήν την εξέλιξη και που πιστεύεις ότι οφείλεται;
Οφείλεται σε πολύ δουλειά του προπονητή για μένα. Γιατί πήρε μια ομάδα μια περίοδο που δεν ήταν και τόσο καλά τα πράγματα και σιγά σιγά έδειχνε μέσα από την δουλειά του ότι η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά, και μπήκε και ο πρόεδρος αυτός και κατάφερε να φέρει κάποιους παίκτες που πήγαιναν για πρωταθλητισμό και καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε τους στόχους μας.

Για τον Γιάννη Δουβίκα τι γνώμη έχεις έπειτα από τόσα χρόνια συνεργασίας;
Ο Γιάννης Δουβίκας είναι πρώτα από όλα σαν προσωπικότητα ένα πολύ καλό παιδί. Δηλαδή δεν αδικείται κανένας από αυτόν. Του αρέσει πάρα πολύ η δουλειά μέσα από την προπόνηση και δεν αδικεί κανέναν, δηλαδή αν σε δει στην προπόνηση και έχεις αυτά που θέλει και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα είσαι μέσα στην ομάδα.

Περιέγραψε μας τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές, δικές σου και τις ομάδας, αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Δεν έχω χειρότερη σε αυτήν την ομάδα, έχουμε καλές στιγμές αλλά πιστεύω η καλύτερη είναι το παιχνίδι μέσα στην Παναχαϊκή. Πήγαμε σαν αουτσάιντερ, δεν μας περιμένανε, όλα τα παιδιά παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ουδενός εξαιρετέου, έτυχε να βάλω εγώ το γκολ, να κερδίσω το πέναλτι. Ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές.

Το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας σε τι επίπεδο βρίσκεται;
Το κλίμα αυτό είναι πάρα πολύ καλό, όλα τα χρόνια που είμαι στην ομάδα. Δεν ξέρω αυτό που οφείλεται, δηλαδή και σε άλλες ομάδες που ήμουν υπήρχε μουρμούρα μέσα στα αποδυτήρια και όλα αυτά αλλά σας λέω ότι σε αυτήν την ομάδα το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Για να πάει μια ομάδα μπροστά, αν το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι καλό, δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Ποια η σχέση σου με τον έτερο επιθετικό της ομάδας Γιώργο Κατσαρό;
Άριστες, με όλα τα παιδιά είναι άριστες οι σχέσεις μας. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Συναγωνισμός υπάρχει αλλά σε θετικά πλαίσια, δηλαδή να πάμε όλοι καλά μόνο ως εκεί. Όλοι δηλαδή, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να μην θέλει το καλό του συμπαίκτη του, όπως είπα και προηγουμένως το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό.

Το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα σου με την φανέλα του Παναργειακού.
Το πιο σημαντικό για μένα γκολ ήταν πριν δύο χρόνια, που παίζαμε την παραμονή μας μέσα στην Ελευσίνα και κάναμε το διπλό. Θυμάμαι ήταν γύρω στο 80’ – 85’ του παιχνιδιού και μέσα από αυτό το γκολ κερδίσαμε την παραμονή μας. Μετά έμεναν άλλα τρία παιχνίδια αλλά εκεί ρίξαμε την Ελευσίνα με το διπλό αυτό, και μετά πήραμε ψυχολογία και σωθήκαμε.

Το όνειρο του Γιάννη ποιο είναι;

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής το όνειρό μου είναι κάθε χρόνο και καλύτερα. Τώρα είμαι στον Παναργειακό, κοιτάμε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του μέχρι το τέλος της σεζόν, που είναι να τερματίσουμε στην πεντάδα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Και θα έρθει το καλοκαίρι και θα δούμε. Θα μιλήσω με την διοίκηση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί.

Το μεγάλο σου προσόν ποιο είναι; Η ταχύτητα, η επιθετικότητα, η ντρίπλα, το γκολ, το κεφάλι; Τι ξεχωρίζεις στον εαυτό σου τέλος πάντων;
Πιστεύω πως στο ψηλό παιχνίδι είμαι πολύ καλός, εντάξει όχι ότι στα άλλα υστερώ αλλά θέλω βελτίωση σε όλα. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει καθησυχάσει τον εαυτό του να πει ότι είναι καλός και τέρμα.

Πως είναι ο Γιάννης έξω από το γήπεδο;
Σαν όλους τους άλλους είμαι. Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει καμία διαφορά, από άλλους που ακούω ότι οι ποδοσφαιριστές δεν το ένα δεν το άλλο, για μένα προσωπικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είμαι απλός άθρωπος, κανονικός.


Αποτίμηση 2008 για τον Παναργειακό

Το 2008 ήταν ένα έτος που θα μείνει στην ιστορία για τον Παναργειακό. Ήταν μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες. Κανείς δεν θα ξεχάσει την τρελή πορεία των λύκων προς την επιτυχία. Ύστερα από μία δεκαετία στην μιζέρια και στο περιθώριο ο Παναργειακός το έτος 2008 τα ξόρκισε όλα. Τι κατάφερε να κάνει; Απλά το triple crown. Ότι κύπελλο και να βρέθηκε μπροστά του το κατέκτησε. Πρώτα το Κύπελλο Αργολίδος στις 19 Μαρτίου 2008, όπου στο ΔΑΚ Άργους με αντίπαλο τον Πόρο ο Παναργειακός σήκωσε την πρώτη κούπα νικώντας 2-1.Έπειτα σειρά πήρε το πρωτάθλημα. Ο Παναργειακός τερμάτισε στην πρώτη θέση του 7ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με 63 βαθμούς με Ν – Ι - Η (19-6-3) και ΓΚΟΛ (62-17) και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική. Το πρωτάθλημα τελείωσε τυπικά στις 18 Μαΐου 2008 με το παιχνίδι Παναργειακός – Λουκίσια 2-2, αλλά ουσιαστικά ο Παναργειακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα από τις 20 Απριλίου 2008 στην έδρα της Δάφνη Ερυθρών νικώντας 4-0. Τελευταίο κύπελλο ήταν το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος, όπου στις 31 Μαΐου 2008 στο ΕΑΚ Λαμίας ο Παναργειακός νίκησε 3-0 την Νίκη Πολυγύρου στην παράταση και κατέκτησε το τρίτο κύπελλο της χρονιάς. Αναμφίβολα είναι η καλύτερη χρονιά του Παναργειακού εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν ήταν μόνο τα κύπελλα που κατέκτησε αλλά και η αγωνιστική του παρουσία που έκανε αρκετούς να παραμιλούν. Το 2008 ήταν ένα έτος που σημάδεψε την ιστορία του Παναργειακού καθώς από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πέρασε στα επαγγελματικά. Το τέλος του 2008 βρήκε τον Παναργειακό στην 8η θέση του Νότιου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι λύκοι έχουν πραγματοποιήσει μία αξιοπρόσεχτη πορεία καθώς ως νεοφώτιστοι στέκονται πολύ καλά στην κατηγορία. Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι να υπάρξουν και άλλα 2008 στην ιστορία του Παναργειακού.


Πρωταθλητής 7ου ομίλου Περιφερειακού Πρωταθλήματος 2008


Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος 2008

Κυπελλούχος Αργολίδας 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: